fbpx

FAQ

Hur köper jag Vesserts produkter?
Konsumenter köper Vesserts produkter via sin matbutik eller matbutik online. Café, restauranger och konferens vänder sig till sin foodservice grossist. På sidan produkter finns GTIN. 


Produktdata och bilder finns i Validoo
För dig som arbetar i branschen finns data i Validoo. Det går också bra att vända sig direkt till Vesserts säljare eller centralt ansvariga personer. Se kontakt.


Hur gör jag för att få min lokala butik att ta in Vesserts i sitt utbud?
Vesserts har personal ute i butiker i hela Sverige. 


Vad har Vesserts produkter för innehåll?
Vesserts produkter är alltid fria från gluten, alltid fria från mjölk och alltid veganska. Som kund skall du kunna lita på att detta alltid samtidigt uppfylls i alla Vesserts produkter. Vårt mål är att göra det lättare för dig som konsument eller för någon som handlar åt dig. 


Hur är Vesserts syn på råvaror och ingredienser?
Vesserts försöker så långt som går arbeta med så bra råvaror som möjligt. Vi på Vesserts gillar det vi kallar för jyssta råvaror och vi vill att du som kund skall förstå vad innehållsförteckningen innebär. Vi tar hellre och sänker våra egna marginaler än tummar på råvaror. Av produktionstekniska skäl kan vi ibland behöva göra avsteg från exakt så som vi vill att en produkt skall tillverkas. 

I Vesserts filosofi ingår att undvika tillsatt vitt industriraffinerat socker, du ser sällan råvaror som är inflammatoriska och vi undviker allergener så långt som möjligt. I vår inkluderande värdegrund vill vi att så många som möjligt skall kunna välja samma produkt till alla i ett sällskap, både för smakens skull och för innehållets skull. 

Under rådande världsmarknad med leveransstörningar kan vi som många andra producenter tillfälligt använda en råvara vi när möjlighet finnes byter ut. Det som står på förpackningen gäller.  


Är produkterna fria från mjölkprotein?
Alla Vesserts produkter är alltid vegan. Det innebär att det inte finns animalier i. Det finns varken mjölkprotein eller laktos. 


Är produkterna fria från allergener?
Samtliga Vesserts produkter tillverkas i fabriker som är godkända för tillverkning av glutenfritt och mjölkfritt. Det är det Vesserts garanterar. Fabrikerna är oftast fria från nästan samtliga förekommande allergener men då olika fabriker har olika certifikat måste Vesserts löfte till kund avgränsas till det som alltid gäller för samtliga fabriker oavsett produkt, dvs. glutenfritt och mjölkfritt. Det är därför skillnad på att Vesserts produkter sällan innehåller allergener i sina recept och att vi kan garantera att det inte förekommer någon enstaka allergen i annan produkt som handhas i samma fabrik.

 

Hur lång hållbarhet har produkterna?
Olika produkter har olika lång hållbarhet. Se respektive förpackning. Vi ber dig alltid att titta på respektive förpackning eller informationsblad för exakt korrekt information. 


Serveringsförslag till restaurang
Vesserts produkter är lite lyxigare och säljs ofta inom fine dining och som konferensfika. Via foodservice informationsblad och på sidan produkter finns serveringsförslag för att snabbt och kostnadseffektivt ge kunden en komplett matupplevelse. 


Kan man handla direkt av Vesserts?
Vesserts säljer bara konsumentförpackade produkter genom grossister och återförsäljare. Tidigare kunde du som konsument handla alla produkter direkt från Vesserts. Idag kan du bara handla de 50-talet produkter, bakverk och tårtor som inte finns i handeln direkt av Vesserts och då endast för leverans inom Göteborgsområdet. Det är Vesserts provkök som har tillstånd att producera glutenfritt och sälja direkt till konsument. Historiskt etablerades Vesserts i Göteborg och sålde direkt till konsumenter och caféer. 

Idag är direktförsäljningen en liten verksamhet avgränsad till att prova ut nya recept direkt mot kund och en service till stamkunder. För att inte konkurrera med dagligvaruhandeln eller foodservice tillåter vi inte direktförsäljning av produkter som säljs via DVH och foodservice.
 

Hur ser villkor för direktbeställning ut?
Vi levererar inom Göteborgsområdet och behöver din beställning senast fyra dagar före du önskar bakverken. Vid leverans inom Göteborgsområdet tillkommer en leveranskostnad. Vi kommer överens om upphämtning/leverans i samband med att du gör din beställning.


Kan jag hämta upp min direktbeställning?
Självklart kan du hämta upp din beställning i centrala Göteborg. Vi kommer överens om upphämtning/leverans i samband med att du gör din beställning.

Vesserts Sweden AB – Rosengatan 23 – 434 43 Kungsbacka – 559307-6655

PRIVACY POLICY & COOKIES